-

 : Buiten genieten van de koffie : Roeli en Marry met hun grabbelton is altijd goed voor veel blije kindergezichten : Prachtig zo'n springkussen voor de kids. : De bezembinder met berkenbezems.
 : Jan Ziel uit Raalte als mandemaker. Ook voor een eendekorf. : Even bijpraten. Dat kan ook op zo'n dag : Klazien Boes met haar pompoenen. Van eigen regio. : De klompemaker. Klompen voor groot en klein. Met uw naam erop.
 : De kraam van de Monnikenmolen met o.a. knieperties. De opbrengst ging naar hongerend Afrika. : Ja Zwier, daar komt weer eem bos tarwe. De dorsmachine is eigendom van de Monnikenmolen. : Ruim 40 oude tractoren. Nu nog even rust. Daarna een rondrit door en rond St. Jansklooster. Een jaarlijks evenement voor de bevolking. : Tractoren in allerlei kleuren en van alle leeftijden. Vele merken bestaan al jaren niet meer.
 : Een gezellige belangstelling : Wat een trotse eigenaren : Anneke kan van een badhanddoek van alles maken. : Omdat de tram en trein van Vollenhove is opgeheven heeft Tonny de Vries een pracht oplossing.
 : Feest rond en in de molen : Schitterend weer en gezellig publiek  : De vlaggen in top : De man met de miniaturen
 : Een beeldbepalend monument : We hebben tijd om even bij te kletsen zegt Fré : Wat een pracht kostuum heeft Trijn. Dat hoort bij zo'n dag. : Lammie was weer onze kassier en liet zich graag even bijpraten met belangrijke zaken . . . . .
 : Waar hadden zij het over ? Ik denk over hun molen. : Ik heb mijn wagen vol geladen met . . . . .  : Een Lanz met een chauffeur, alle 2 uit de vorige eeuw : Een Bolinder Munktel
 : En welk merk is dit ook al weer. Wie het weet mag bellen met Jan op nr.  0 650 208 969 : Een Deutz met melkbussen, emmers en teems. : Een 2 cylinder Deutz met 28 pk uit 1952  : Een rode Lanz Bulldog. Wat een mooi exemplaar.
 : Een Fahr tractor. Worden ook al niet meer gemaakt. Leuk dat ze er nog zijn. : Ondertussen een heerlijke pannekoek met spek. : Aly met haar kraam met bijzondere spullen : Het dorsen is altijd een prachtig onderdeel.
 : Onze molenaars Ymte Loff en Bram Troost hadden veel kijkers in hun molen. Zij gaven veel uitleg hoe alles werkt.
 
 
 
 
 Neem contact op: 
 
Het bestuur en al de vrijwilligers van "De Stichting Vrienden van de Monnikenmolen" proberen de molen draaiende te houden uit de opbrengst van de verkoop van meel en consumpties. Daarnaast hebben we een flink aantal "vrienden", welke als donateur jaarlijks een bijdrage van € 7.50 geven.
Zou u als "vriend"  van de MONNIKENMOLEN ook donateur willen worden voor € 7.50 laat dat dan weten via onderstaand formulier.
ALVAST  HARTELIJK  DANK  DAARVOOR. 
Het formulier kan ook gebruikt worden voor vragen en algemene informatie over de molen, maar ook voor reservering om met de hele familie of buurtvereniging  te komen om de molen te bezoeken en lekkere spek- of kaaspannenkoeken te eten.
 
De deuren staan open.
KOM, KIJK en GENIET.
Wij tonen u graag hoe de molen werkt. Hoe wij draaien óp de wind, en leven ván de wind.
Maar ook van ons aloude beroep van Molenaar.
Ook intresse om molenaar te worden ?
Laat het ons weten.
 
 
U kunt het formulier hieronder invullen.
Vervolgens  klikken op "verstuur".
En wanneer wij het formulier dan hebben ontvangen hoort u van ons.
 
Voornaam:
Achternaam:
Bedrijf:
Email:
Telefoon:
Adres 1:
Adres 2:
Plaats:
Provincie:
Postcode:
Reacties:
 
Beheerder van deze website is voorzitter Jan Maat te Giethoorn. Bereikbaar op tel. 0 650 208 969. Voor info, reacties,vragen en opmerkingen kan men altijd reageren .   
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint